tirsdag 7. oktober 2008

Første Innlegg: Dårlig Kake.

I dag vil jeg snakke om ett tema som berører meg dypt. Kake. Nå....En dårlig kake kan være så mangt....men hvis selve fundamentet er dårlig, kan den bare kastes i søpla. Det blir som råtne pilarer på ett hus.

Det finnes en krydderkake: nemlig den på Agder. Den kunne vært bedre. For å si det sånn. Jaggu mæ væl, kunne den det! Så sannelig skulle den vært saftigere! Den er tørr. Og seig...melet har blitt bearbeidet såpass hardt at kaken har fått sjansen til å danne ett glutennettverk som har slått rot i fundamentet. Ahh. Men la oss se på glasuren: selve taksteinen. Den er ikke så værst. Kanskje litt rar...hvorfor så brun? Men lys? Kanskje bittelitt kakaopulver oppi? Ganske perfekt mengde smør...

Det finnes mange kaker som har blitt bakt opp gjennom historien. Vel over 50.000 kaker har blitt bakt de siste 400 årene.

2 kommentarer:

Ina Mildred sa...

Selv Agders krydderkake er bedre enn den smakløse krem/ekkelt syltetøy/"sjokolade" -kaka vi fikk i dag. Den var jo bare stusselig, rett og slett. Jeg synes nesten det er dårlig gjort av dem å si at vi får kake lenge i forveien, så forhåpningene blir skikkelig store, og så komme med det der. Vi må bake mer selv, tror jeg. Det er den eneste løsningen... Lina sin svidd ytterst og deig inni var jo supergod :p

Linn sa...

Cuba-kake, derimot, det er nammnamm...